BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, May 31, 2009

Ayah.....






Saat-saat sebelum ayah balik ke Dubai...tinggalkan aimy dgn ibu...

Mereka-mereka yang melawat ibu dan saya di hospital...































Inilah semua yang melawat saya dekat hospital....ibu masuk suite pukul 3.00pm...walid dgn umi dgn uncle helmi dgn auntie fifi smpi 15minit lepas tu....

Wan da smpi pkl 5.30pm...lepas balik keje....ada sama Paklong Aizat...

Da moment saya tengok dunia...

Saya...Sarah Aimy Azzalea...






























Nama saya Sarah Aimy Azzalea...Saya dilahirkan pada 15 April 2009...Sebenarnya saya x nak keluar lagipun time tu...ibu dengan ayah sibuk2 pergi KPJ Seremban untuk induce...Ibu cakap,saya kene keluar cepat sebab ayah dah nak balik Dubai...Waktu saya dalam perut ibu, ibu sangat aktif...Saya rasa seronok kerana waktu saya dlm perut, saya dah sampai Penang, dah balik Johor...dan balik Sabak bernam...Saya juga ikut ibu suping2...
Ok...nak cerita lagi ni...oleh kerana entry saya agak lmbt sbb skrg umo saya dah nak masuk 2 bulan...saya akan ceritakan banyak menda untuk satu hari...heheheeh...
Ibu dengan ayah sibuk2 pegi KPJ pada 13 April....Doktor Kala bagi appointment kat ibu suh dtg 15 April...waktu kat KPJ tu, doc Kala telah membuat sesuatu yang menyebabkan ibu rasa sakit sangat...Tapi, ibu saya ni seorang yg 'gile suping'...sakit pun dia lanyak juga pi dekat Jusco Seremban 2...memula dia ayat ayah...nak makan best2 sebelum 15 April...dia pun makan Kenny Rogers dgn ayah...pastu ayah ckp dia nak carik laptop cooler untuk ibu...ibu pun ajak masuk Jusco...dah tu,ibu saje2 je ajak ayah pergi round2 kat tmpt baju baby...Ibu cakap ingatkan nak pow ayah byk sket...tp ayah mcm dah penat je...pelik la pulak kan...sape yg tgh sakit time tu...
Jadi...ibu balik dgn keadaan yang agak hampa...sebab ibu x berjaya memujuk ayah untuk mendapatkan kasut saya dan kasut ibu, jeans ibu, blouse ibu dan juga rice cooker dan mixer....tapi,ibu diam je sbb takut ayah marah...

Ok...nak citer plak...malam sebelum 15 April...Saya mmg dah x leh duduk diam dalam perut ibu..saya asyik bergerak aje...ayah pun dok seronok main-main perut ibu...pastu tgh sebuk2 saya best main2...ayah pulak sebuk nak amik vids saya tendang2 dari dalam perut ibu...saya ni pemalu la ayah...terus saya diamkan diri...ayah bengang je...pastu dalam pukul 11...ayah nak makan mc d...apa lagi ibu pun kol la mc delivery...bile abang mc d tu smpi...ibu pun makan quarter pounder dia...time tu saya terus melonjak2....saya memang suka makan mc d...
malam itu jugak...ibu gelisah x berapa boleh nak tido...ayah pulak mmg x tido langsung sbb dia tgk match liverpool vs chelsea...pastu...chelsea menang..lagila dia suka...bila chelsea menang...ayah terus mengadap internet...tetibe dia ttdo kat sofa...ibu dok kejut ayah bgn pkl 5.5oam sbb appointment pkl 7am...pagi itu ujan...

Sepanjang perjalanan ke hospital...entah berapa ribu kali mulut ibu membaca ayat kursi...saya kat dalam perut pulak terus melonjak2...sampai kat hospital..terus ibu kene admit masuk LR...ayah setia menemani ibu....pastu ibu kesian ayah x bekpes lagi...ibu suh ayah bekpes dulu...

Pukul 8.30am..Doktor Kala pecahkan air ketuban ibu,sebelum tu nurse masukkan ape ntah kat ibu nak bg ibu buang air besar....Sambil tu ibu dok bekpes...makan yong tau fu kuah sup...ayah tolong suapkan...pukul 9.05am...nurse start induce ibu...ibu masih menten gelak2 dgn ayah...siap boleh pose2 dpn kamera lagi...ibu plak smpt ym gune hp ayah....dia ym dgn sape erk waktu tu...auntie royot kot...heheeheh....sori auntie, ibu yang sebut...pastu wan da, wan ndak, walid x sudah2 anta msg tya ape cerita....tapi ibu x mau reply...ibu ckp tggu dah bersalin...

pukul 10.00am..ibu tgh duduk2 dgn ayah...dengar plak org bilik sebelah menjerit sekuat hati...ayah renung ibu...terus ibu baca lagi ayat kursi dengan 4 qul...dalam masa tu...ibu dah rasa contraction...ibu ckp dgn ayah...Bi, macam nak buang air besar je...pkl 12pm...contraction makin kerap...nurse jab ibu nak bagi ibu ttdo...ibu mmg betul2 tdo lepas kene jab...pkl 1.30pm...ade midwife dgn nurse dtg nak bgi ibu kencing...pastu midwife nak cek bukaan ibu...tgk2 kepala saya dah tersempang...terus midwife prepare utk ibu push saya...ibu pulak time tu separuh sedar...cepat2 nurse2 tu panggil doc...dalam 1.45pm...doc smpi...doc gtau ibu camne nak deliver...doc ckp klu dah rase sakit terus push...ibu smpt ckp dgn doc...macam x de energy nak push sbb ibu sleepy sgt time tu...pastu ibu ckp "doc,sakit ni"....dengan segala kudrat yang ada...ibu terus push...tetibe saya dah ada atas badan ibu...

saya memang x sabar nak lihat dunia...saya terus bukak mata saya dan pandang keliling...dunia baru saya...saya dengar doc cakap...eh bb ni dah mcm umo seminggu plak,dah bukak mata....nurse bg saya dkt ibu untuk penyusuan ekslusif saya yang pertama dan ibu mengucup saya buat kali pertama....pastu ayah qamatkan saya...ayah kelihatan sebak waktu qamatkan saya...kemudian,saya dibawa ke nurseri...ayah terus mengSMS semua kawan dan telefon semua family...