BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, June 10, 2009

peristiwa malam tadi....



Gambar-gambar ini dirakamkan bila Aimy pulang dari rumah ustaz itu...

Malam tadi condition saya sangat2 teruk...saya sentiasa menangis...sedangkan ibu,walid dan umi x tau nak bawa saya ke mana utk berubat...
Sebenarnya kan ayah...Camni ceritanya....

Since last sunday...Aimy fever...tp on off...saya fever bile malam aje...after maghrib tu...menjadik2...siap nangis2 lagi....

Ade satu malam tu smpi umi n ayah walid smpi kene mai umah pkl 2am sbb aimy melalak x henti2....
Nak dijadikan cerita...Smlm wkt maghrib before auntie mai nak teman, aimy melalak lagi sekuat hati sambil mata saya pandang siling...dalam masa yang sama,bulu roma ibu sume menegak...ibu rasa ada makhluk itam berbulu kat blkg ibu...aimy menjerit makin kuat...bila umi smpi,dia terus dukung aimy...aimy still melalak...

Yang peliknya ayah, bila ibu pasang ayat al-quran kat komputer...x pernah2 pc ibu wat hal,tetibe smlm pasang gune media player,dvdix,winamp...sume bacaan sangkut...hat tu dgr pulak periuk jatuh kat bilik blkg(almaklumlah periuk tuk katering)...ibu dgn machonya nak naikkan balik periuk, tgk x dak pun periuk jatuh...
pastu ibu terus tup pintu bilik blkg...sekali lagi dgr periuk jatuh dgn kuatnya...ibu dah x mo bukak dah bilik blkg tu...aimy keep melalak...then walid smpi kat umah straight away blik dr keje...walid laung azan...makin byk pulak periuk jatuh...siap bunyik pinggan jatuh,pecah berderai...(dalam hati ibu boleh lagi habisla klu pinggan betul2 pecah..byk gile nak kene ganti...huhuhu)...terus kami balik umah walid...

Since ibu,walid n umi x tau katne nak carik tmpt berubat...depa dok melilau crk umah org nak berubat...wkt tu jam dh pkl 10.45malam...entah cmne ibu teringat hat sorg kwn dia pun ade anak umo 10 bulan...
Auntie Elly...auntie elly pun guide la ibu pergi rumah sorang ustaz dekat giching...Ustaz ni nama dia Haji Leman...Dia siap ada waktu rawatan dari 6.30pm smpi 12am....time tu dah pukul 11.15pm...nasibla sempat...
Ustaz tu pegang aimy...baca selawat,baca al fatihah,baca ayat kursi...start ustaz tu baca ayat kursi, aimy menjerit sekuat hati aimy ayah...ibu dah jadi drama queen...asyik nangis je...dalam masa tu,ibu boleh lagi buat lawak ayah,dia terkentut...umi dok gelak kat dia...x senonoh betul umi...
Bila ustaz pegang perut aimy...sambil baca ayat...aimy rasa nak terberak sangat...dan menjerit sekuat hati...aimy langsung x berak dan menyusu sekali saja sepanjang hari....ustaz tu bagi air yassin...dia ckp ermm ade benda berkenan kat aimy ni...dari dalam perut lagi dia dah syok kat aimy....ustaz tu ckp ade menda kat umah ibu...ustaz x bagi ibu bawak aimy balik umah...selamatlah umi dgn walid dkt sini...kalau tidak...x taulah camne ibu nak buatkan ayah...ayah dahlah jauh...ustaz tu pesan, kalau aimy minum air tu...akan ade tindakbalas...ustaz tu nak datang umah kita ayah malam ni untuk tengok2 kan umah jangan bagi ada benda2 itu...

Bila aimy balik...ibu terus basuhkan muka aimy dgn air yasin dan buatkan susu aimy dgn air yasin...sekali lagi aimy terberak...hitam dan busuk sgt najis aimy...smpi aimy sendri x thn...waktu tu aimy masih menangis...aimy dpt minum habis 60ml...sekali lagi aimy terberak...tp kali ni dah ok sket najisnya...warna coklat cair dan x kuat bau...

Lepas itu,aimy dpt tido dengan lena...dan buat pertama kalinya ibu dan umi jugak dapat tdo lena semalaman..aimy bgn pkl 6 pagi td utk menyusu...ibu bg nenen...dengan rakusnya aimy minum...
tp aimy x blik umah lagi ni...dok umah umi...ibu pun blik jap je...untuk mandi...malam ni ustaz tu dtg...

susahkan kalau ayah x da..........

0 comments: